raw vegan berry, coconut cheesecake

The days are short and grey. There is still no snow even if it is already december. I usually really like winter. It's one of my favourite seasons, but the last couple of days I've got a bit nostalgic and thought about my first wonderful summer here in sweden.




 It was a summer like in a storybook. Swimming, hiking, lying in the sun, massive amounts of nana ice cream, the smell of suncream, berry coloured fingertips, tan lines and those long and beautiful summernights. All these feelings I tried to combine in a raw vegan cake recipe.




crust
  • 2 dl pre-soaked almonds
  • 10 dates
  • a pinch of vanilla powder and cinnamon
Mix the ingredients until it's a sticky dough. I also added a bit of buckwheat flour, so I could treat it like normal dough and was able to flatten it. Press in a springform and place it in the fridge.

coconut cream
  • 7 dl pre-soaked cashews
  • 3/4 dl melted coconut oil  or cacao butter
  • 4 dl coconut milk
  • 1 dl agave sirup
  • a pinch of vanilla powder

Mix the ingredients until you have a smooth cream ( you can also add more coconut milk if it's not creamy enough). Place half of the cream on the side.

berry cream
  • 5 dl frozen raspberries
  • 1 dl frozen blueberries ( you also can use other kind of berries)
  • 1/2 dl agave sirup
Take one half of the coconut cream and mix in the remaining ingredients for the berry cream. You may want to add  more coconut milk, if the cream isn't smooth enough. Place two taplespoons of the cream on the side, for the ornaments on the top.

Now place one layer after the other one on the crust and add ornaments. Place in the freezer or fridge over night and enjoy!


Kommentare

  1. Ohh der sieht sooo lecker aus! Werde ich versuchen nachzubacken (hoffe das klappt)! Aber erstmal mache ich vegane Weihnachtsplätzchen! ( :

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    1. Oh dankeschön! Bin mir sicher das klappt, die ganzen raw cakes sind ja an sich recht einfach, da man alles nur in den mixer packen muss. Bei der Decko kann man sich dann ja austoben :-) mmmhhh Weihnachtsplätzchen, sollt ich auch noch welche machen!

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  2. Yummy Yummy Yummy. Der Kuchen sieht so unverschämt gut aus. Ich freue mich, dich hier begleiten zu können!

    Liebst, Mathilda

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  3. Wow sieht das lecker aus! Wie hast du denn die Ornamente aufgetragen? Die schauen einfach super aus :)

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    1. Ganz einfach mit nem Spritzbeutel und feinem Aufsatz :-) is n bisschen Gedult gefragt aber geht an sich sehr einfach :-)

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  4. Welchen Durchmesser hat denn deine Springform, mit der du die köstlichen Kuchen machst?

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